Wednesday, February 28, 2007

A murit Tosatti by Giova

Giorgio Tosatti a fost cel mai cunoscut analist sportiv din Italia si cel mai influent jurnalist din istoria fotbalului. Decesul sau este o noua pierdere pentru un fotbal care se chinuie sa scape de ghinioane si ca un facut in ziua mortii sale, Interul s-a oprit din recordul de victorii in Serie A si a ramas cu 17 la rand, dupa 1-1 cu Udinese.

"Am senzatia ca Inter va lua titlul, chiar daca este o diferenta mare de puncte" a fost declaratia lui Tosatti care a prevestit trasnetul din vara trecuta care a trimis fotbalul italian in bezna, desi Totti, Cannavaro si Buffon au venit cu titlul mondial in dinti din Germania. Juventus, echipa pe care Tosatti o simpatiza s-a dus in Serie B, prietenul Moggi a fost retrogradat la statul de observator (desi nu cred ca o sa mai ramana mult timp asa), Inter a iesit campioana, dar Tossati a facut un transplant de inima in octombrie si nu a mai resistat decat cateva luni dupa acea operatie. "Cel mai puternic jurnalist din istoria fotbalului", asa cum l-a numit rivala "Gazzetta dello Sport" a condus timp de 20 de ani "Coriere dello Sport" si lasat in urma sa peste 150 de tineri gata de lupta cu mafia din fotbal, desi el a fost metionat in dosarul interceptarilor telefonice ale fostului boss de la Juve, Moggi. Tatal sau, Renato a decedat in acelasi avion cu marea echipa a lui Torino in tragedia de la Superga din 1949 si i-a lasat lui Giorigio pasiunea pentru jurnalismul sportiv. In cartea sa "Daca vrei, poti sa o chemi emotie", Tosatti a enumerat cele 4 calitati pe care trebuie sa le aibe un jurnalist: pasiune, caracter, orgoliu si dragoste. "Nu conteaza ca te afli in fata lui Maradona, Sugar Ray Robinson, Jimmy Connors sau Helenio Herrera! Conteaza daca ai ce sa-i intrebi pe fiecare in parte, daca ii vezi la aceeasi masa" spunea deseori Tosatti in redactia de la "Coriere".

Cel mai important moment de cariera lui a fost Mondialul spaniol din 1982 pe care l-a comentat cu ardoarea unui om care a visat toata viata titlul mondial si care s-a nascut in 1938, anul in care italienii deveneau prima tara cu doua trofee. "Azi este frumos sa fi italian. Ridica odata Cupa aia, Dino (Zoff), ridic-o sa vada toata planeta. Nu ati castigat doar un meci, ati facut un cadou inestimabil acestei tari: increderea in fortele Italiei, increderea ca putem sa scoatem capul in lume" spunea Giorgio Tosatti in comentariul finalei Campionatului Mondial castigat de Italia in 1982. A fost un om care nu si-a dorit sa devina jurnalist pentru ca tatal sau a fost prea mare, dar care a aratat lumii intregi ca nu numai fotbalisti pot fi "fuoriclasse" (trad. mai mult decat geniali).

3 comments:

Anonymous said...

gluttony, voracity, insatiableness, ravenousness He ate too much out of sheer greed.. [url=http://www.mulberryhandbagssale.co.uk]mulberry outlet[/url While enjoying a gondola ride, a view to the Rialto Bridge can also be enjoyed. [url=http://www.goosecoatsale.ca]canada goose[/url] Hmozxzncf
[url=http://www.pandorajewelryvip.co.uk]pandora bracelets[/url] Zcpmdebrh [url=http://www.officialcanadagooseparkae.com]canada goose jacket sale[/url] drkabqtys

Anonymous said...

You can choose either manual way or automatic way to remove SpyMan and then restart your
computer and children online, or simply just keeping an eye on a computer without the user ever noticing anything.
The Mac Keylogger will not only examine the working status but also the communication situation of
your staff. El trmino keylogger se usa para referirse
a una familia de programas.

Anonymous said...

helpful information A pet dog is beneficial for those that are visually impaired. There are several companies that provide health insurance for pets/dogs in the Louisville area. Getting your next pet through an animal shelter is a responsible way to get your next family member.