Monday, February 26, 2007

Federer, look out! by Adina


Adevarul e ca devenise deja cam plictisitor… Australian Open, favorit nr.1 Roger Federer. Wimbledon, US Open… Roger Federer. E aproape un sinonim. O certitudine. “Cine crezi ca o sa castige? Ei, cine... Federer, normal. Tu chiar te indoiesti de asta?”

Au trecut aproape fix 3 ani de cand Federer e Nr. 1 mondial si de cand nimeni nu indrazneste sa mai spere la vreun titlu de Grand Slam. E ca si cum elvetianul ar fi pus o pancarta: “Pe-aici nu se trece”. Si uite ca a venit totusi, aproape de nicaieri, un pusti de 20 de ani care, din 2004 incoace, a pus victorie peste victorie peste victorie si a provocat ceea ce specialistii au numit cea mai frumoasa rivalitate din sportul alb al ultimilor ani. Nadal ii “sufla in ceafa” lui Federer de aproximativ doi ani de zile, dandu-i, subtil, de inteles ca nimeni nu e invincibil. Sa fie stanga incredibila sau incrancenarea cu care se zbate pentru fiecare punct? Sa fie, poate, faptul ca nu renunta niciodata si face raliuri lungi dintr-un capat la celalalt al terenului sau poate e acel “Vamos!” care sparge linistea si raceala lui Federer?

Nadal spune, modest, ca nu va ajunge nr.1 mondial pentru ca elvetianul e prea bun. Poate e o strategie sau poate e chiar naivitatea unui copil care nu vrea sa ajunga spaima jucatorilor din circuit, asa cum e Federer. Poate ca pur si simplu ii place sa joace in compania “celor mari” si sa fie in continuare considerat pustiul-minune al tenisului mondial. Oricum ar fi, un lucru e cert, chiar si pentru Federer: orice inceput are si un sfarsit.

1 comment:

Anonymous said...

A trecut un an si Roger a mai luat 3 premii de GS si e pe cale sa mai ia .... Nadal ramane la clay si cam atat